Tjänster

Nedan följer några av de tjänster Jonas Vildmark erbjuder dig.

Bushcraftweekend
Längd: 3 dagar
Söker du skog och mark att bushcrafta i? Kom till Jonas Vildmark.
I en liten personlig grupp beger vi oss ut för att praktisera våra bushcraftkunskaper. Jonas är din guide och vid behov även din instruktör. Allt för att du skall känna att du utvecklar dina erfarenheter på ett tryggt och kreativt vis. De fridfulla marker vi rör oss i möjliggör ett unikt tillfälle för dig att bushcrafta fullt ut, med dina nyfikna idéer och din utrustning.
Om du är intresserad av en helgs bushcrafting med behovsstyrd handledning så ska du läsa mer genom att klicka HÄR.

Grundkurs Överlevnad
Längd: 3 dagar
Överlevnad i skogsmiljö handlar i första hand om psykologi, i andra hand om fysik och i tredje hand om teknik. På Jonas Vildmarks egen mark i Hälsingland får du genom denna tredagarskurs möjlighet att, under ordnade former, testa dina gränser både psykiskt och fysiskt samtidigt som du får öva upp dina tekniker rörande eld, vatten och skydd. Läs mer om kursen genom att klicka HÄR.

Eggverktyg
Längd: 1 dag
Eggverktygen är några av våra viktigaste verktyg och har fört oss dit vi är i dag, historiskt sett. Under denna endagskurs får du inblick i kniven, yxan och sågens historik, utformning och användningsområden. Vi går igenom hugg- och skärtekniker och lär oss att underhålla våra verktyg.
Eggverktyg är en både bred och djup kurs som lär dig trix och tips samtidigt som du får chansen att i lugn och ro öva på dina tekniker.
För att läsa mer om eggverktygskursen, klicka HÄR.

Eld
Längd: 1 dag
Elden och konsten att tämja den är absolut den viktigaste upptäckten och gåvan mänskligheten fått. Under denna endagskurs går vi igenom eldens grundprinciper, nytta och risker. Du får prova på tändtekniker som bågdrill, tändstål och magnesiumstav, på olika tändmaterial. Olika eldkonstruktioner avhandlas och flera av de saker du behöver tänka på i samband med öppna lågor. Eld är en kurs för alla nivåer som lär dig trix och tips samtidigt som du får chansen att i lugn och ro öva på dina tekniker.
Läs mer om kursen genom att Klicka HÄR.

Egg & Eld
Längd: 2 dagar
Detta är en kombinationskurs där en dag ägnas åt Elden och en dag år Eggverktygen. Lär dig hantera kniv, yxa, såg och eld - människans viktigaste uppfinningar. Den kontrollerade elden och våra eggverktyg har banat väg för mänsklighetens utveckling genom tiderna. Den som behärskar dessa två har oändliga möjligheter i sina händer. Egg & Eld är en populär kurs som ger dig de absoluta grunderna i bushcraft samtidigt som du får chansen att i lugn och ro öva och fördjupa dina tekniker.
Om du vill se mer av Egg & Eld, klicka HÄR.

Jägarexamen
Längd: Termin Teori, Termin Skjutpraktik eller femdagars Intensiv
Jonas Vildmark erbjuder en unik Jägarutbildning med bushcrafttema. Med Svenska Jägareförbundets kurslitteratur som utgångspunkt erbjuds tre olika varianter på Jonas Vildmarks Jägarutbildning. Du kan läsa mer om dessa genom att klicka HÄR.

Grundkurs Friluftsliv med Jonas Vildmark
Längd: 2 dagar
En intensivkurs för att du skall få ut maximalt av dina första vildmarksäventyr.
Man kan frilufta på många olika vis, men grundkunskapen är ofta den gemensamma nämnaren. Eld, skydd, mat, packning och säkerhet är några baskunskaper som gör utomhusäventyren mycket roligare oavsett om du är ute och vandrar, cyklar, jagar eller paddlar. Grundkurs Friluftsliv är en mycket bred tvådagarskurs som brukar ge mersmak.
Om du är intresserad av grundkursen så kan du läsa mer genom att klicka HÄR.

Coaching
Med erfarenheter från olika strapatser och större internationella TV-produktioner kan Jonas Vildmark hjälpa dig inför, under och efter ditt stundande vildmarksäventyr. Allt för att du skall få ut maximalt av din upplevelse. Läs vidare genom att klicka HÄR.

Skribent
Du kan anlita Jonas som skribent för din tidning, hemsida eller annan plattform. Se exempel på Jonas Vildmarks skrivuppdrag genom att klicka HÄR.

Föreläsning
Ett inspirerande inslag på ditt företagsevent eller din gruppdag är en föreläsning av Jonas Vildmark. De olika aspekterna av överlevnad och bushcraft, tillsammans med exempel från Jonas olika äventyrliga strapatser, är förvånansvärt applicerbara på vardagens utmaningar både på jobbet och privat. Se mer genom att klicka HÄR.

Skräddarsytt
Självklart kan vi specialanpassa ovan tjänster för att tillmötesgå dina specifika önskemål. Kontakta Jonas Vildmark för ett förutsättningslöst samtal om hur vi kan skräddarsy en kurs eller ett event efter dina behov, klicka HÄR.
In English