Om

"... Våra förfäder hade civilisationen på insidan och vildheten på utsidan. Vi lever i det civiliserade samhälle som de skapade, men vildheten ruvar fortfarande inne i våra moderna sinnen. Det våra förfäder drömde om lever vi, och det våra förfäder levde drömmer vi om."

T.K. Whipple, Study Out the Land, 1943. Fritt översatt av J. Landolsi, 2015Jonas Vildmarks syfte är att utforska, praktisera och förmedla kunskap om Bushcraft och Överlevnad, så att kunskapen blir en naturlig, okonstlad och inspirerande del av människors vardag.
Jonas Vildmarks mål är att bidraga till en ökad medvetenhet om naturen samt människans del och påverkan på miljön.

Du är natur
Sedan 2009 har Jonas Vildmark inspirerat till utomhusaktiviteter genom att dela med sig av erfarenheter och kunskap. Tillsammans erbjuder Jonas & Therese Landolsi kurser och event rörande bushcraft och överlevnad - spartanskt frilufsande, jakt och gamla läror om skogsliv. Till stor del är det äldre sättet att leva och det gamla hantverket en viktig nyckel till förståelse och kunskap om hur vi i dag, på ett kreativt vis, kan leva tillsammans med naturen - Vildmarkskunskap. Våra förfäder hade naturen mer i sin vardag jämfört med många av oss som lever i dag. Jonas Vildmark vill ödmjukt lära av de människor som genom åren brukat och levt av vår skog och mark, för att respektfullt få ut så mycket som möjligt av våra naturvistelser samtidigt som vi sprider kunskap om vildmarksliv och hållbarhet. Att fläta samman gårdagens erfarenheter med dagens möjligheter skänker en inspirerande balans. Ett stycke ”vildmark” finns sällan långt borta och ju mer tid vi spenderar i denna desto bättre mår vi i både kropp och själ. Samtidigt får vi även en bättre förståelse för oss själva, vår omvärld och miljön.

Bushcraftcenter
Therese och Jonas driver Jonas Vildmarks bushcraftcenter på Lienshyttans Herrgård i Riddarhyttan. Gården är ett utbildningscentrum för samtliga läror inom bushcraft. Gården består av föreläsningssalar, lägerplatser, slöjdverkstad, handelsbod och övernattning. Kursverksamhet bedrivs även på Torpet i Gottröra och i Skogen i Kilafors samt på de platser dit uppdragen för Jonas Vildmark. Du kan läsa mer om Jonas Vildmarks kursverksamhet under Kurser.Knives -Tools and Art är en del av Jonas Vildmark där du finner kunskap om olika eggverktyg såsom kniv, yxa och såg.


Beard, Pipe & Axe är en del av Jonas Vildmark vilken hyllar skogsmannen och gentlemannens charmiga attribut.Vildmarkskaffe är en del av Jonas Vildmark där vi vill hylla den magiskt goda och ständigt så närvarande vildmarksdrycken kaffe, och stärkande mat ute i det fria.


Vi ser varmt fram emot att höra från dig, välkommen att kontakta Jonas Vildmark.
Facebook, Twitter, Instagram och YouTube hittar du fler tips, bilder och filmer. Kika även gärna på Jonas tidningsartiklar. Du är även varmt välkommen att börja prenumerera på vårt nyhetsbrev, genom att klicka HÄR.

Välkommen till Jonas, och Din, Vildmark!
Om Jonas

Sju snabba om Jonas Landolsi:

  • Uppväxt i Uppland 
  • Trebarnsfar
  • Jobbar som Bushcraftinstruktör på heltid
  • Basläger i Bergslagen, Roslagen och Hälsingland
  • Har drivit Jonas Vildmark sedan 2009
  • Initiativtagare till Bushcraftfestivalen
  • Jobbar även som guide på Wild Sweden

Vildmarks- och säkerhetsrelaterad utbildning 
Advanced Open Water Diver Certificate, Professional Association of Diving Instructors, Norrtälje Akut omhändertagande i fält LC-ABCDE, Svenska Överlevnadssällskapet, Örebro
Advanced Assessment and Treatment of Trauma, Adapted Medical Solutions, Mantorp
Basic Canoe Training, Outdoor Adventures, Arizona
Basic Canyoneering Training, Outdoor Adventures, Arizona
Basic Desert Trail Awareness, Outdoor Adventures, Arizona
Basic Kayak Training, Outdoor Adventures, Arizona
Bevakningssoldat, Svenska Armén, Strängnäs
Björnpasset, Svenska Jägareförbundet, Riddarhyttan
Brandsäkerhet på flygplats, Luftfartsverket, Arlanda
Djuruppfödning och avelsarbete, Vildmarksfarmen, Uppsala
Fysik, Hållfasthet och Materiallära - Maskiningenjör, Uppsala universitet, Uppsala
Första hjälpen och HLR för naturguider, Första Hjälpencentrum, Västerås
Första hjälpen på flygplats, Luftfartsverket, Arlanda
Grundkurs Barmark, Svenska Överlevnadssällskapet, Ånge
Guideutbildning, Wild Sweden, Skinnskatteberg
IPSC-licens, Svenska Dynamiska Sportskytteförbundet, Uppsala
Jaktledarutbildning, Svenska Jägareförbundet, Vaxholm
Jägarexamen, Svenska Jägareförbundet, Norrtälje
Motorsågskörkort, Säker Skog, Västerås
Naturkunskap, Biologi och Miljö - Maskiningenjör, Uppsala universitet, Uppsala
Navigeringskursen Vägvisaren, Huttra Survival Training, Örebro
Närskydd, Stockholm Close Quarter Combatives, Stockholm
Open Water Diver Certificate, Professional Association of Diving Instructors, Norrtälje
Open Water Diver Certificate, Scuba Schools International, Arizona
Rävlockkurs, Svenska Jägareförbundet, Haninge
Samtliga tunga behörigheter som yrkeschaufför, Transportstyrelsen, Stockholm
Skjutledarutbildning, Svenska Skyttesportförbundet, Uppsala
Skyttekortet, Svenska Skyttesportförbundet, Uppsala
Slakt, styckning och tillvaratagande, Vildmarksfarmen, Uppsala
Track and Clue Awareness, SARInfo Sweden, Vallentuna
Transport av farligt gods, Transportsektorns Utbildningsarrangör, Stockholm
Vapenvård, Svenska Jägareförbundet, Vaxholm
Vildsvinspasset, Svenska Jägareförbundet, Riddarhyttan
Viltundersökare, Svenska Jägareförbundet, Nyköping


Copyright
Om inget annat nämns så är allt material (texter, bilder och filmer) som publiceras här på Jonas Vildmark skapat och ägs av Jonas Landolsi, grundare och ägare av företaget. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark omnämnas.Information om vår integritetspolicy

Jonas Vildmark värnar om din integritet. Från och med 25 maj 2018 gäller nya EU-regler för hantering av personuppgifter. Därför vill vi ta tillfället i akt att att informera dig om hur vi hanterar dina personuppgifter. Om dina personuppgifter finns i vår databas så är det för att vi skall kunna kontakta dig med inspiration, nyheter och erbjudanden. Vi använder även dina personuppgifter för att kunna leverera de tjänster som du beställer av oss. Vi vill härmed bekräfta att du kan känna dig trygg i att vi hanterar dina personuppgifter med största möjliga integritet.

Vad samlar Jonas Vildmark in? 
Vi har dina kontaktuppgifter registrerade antingen för att du eller din organisation har varit eller är kund till oss, du har gått en workshop hos oss eller du har någon gång anmält att du vill ha kommunikation från oss. De personuppgifter vi registrerar när du blir kund hos oss är e-postadress och namn. Jonas Vildmark har fått din e-postadress och ditt namn när du eller din organisation har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev eller har tagit del av någon av våra föreläsningar, kurser eller workshops. Skulle du delta i någon av våra kurser ber vi ibland om kompletterande uppgifter. Dessa uppgifter samlas in av säkerhetsskäl. Informationen hanteras då av kursansvarig under det aktuella kurstillfället. Därefter raderas informationen. När vi sänder dig en faktura för att du tagit del av någon av Jonas Vildmarks produkter eller tjänster, efterfrågar vi aldrig personnummer, kontouppgifter eller information om bank- och kreditkort. I det fallet du beställer en produkt av oss som postas och vi därmed tar del av din postadress, används postadressen inte för annat syfte än att leverera aktuell beställning.

Hur använder Jonas Vildmark uppgifterna? 
Vi använder enbart dina uppgifter för att skicka nyhetsbrev (med information, tips och inspiration) och i förekommande fall fakturera de produkter eller tjänster du beställt. Vi säljer eller ger inte bort dina personuppgifter till tredje part.

Dina val och rättigheter 
Om vi får behålla dina kontaktuppgifter så kommer de endast att användas för dialog kopplad till Jonas Vildmarks verksamhet och kommer inte att lämnas ut till tredje part. Självklart har du rätt att få veta vilka uppgifter vi har om dig i vårt register, att få dem rättade eller raderade och du kan säga nej till direktmarknadsföring från oss. Du kan när som helst avregistrera dig från Jonas Vildmarks nyhetsbrev genom att klicka på länken längst ned i nyhetsbrevet. Om du väljer att bli borttagen från vår databas, så tar vi bort dina kontaktuppgifter helt men du är när som helst välkommen att kontakta oss igen om intresse finns för dialog med oss.

Det krävs inga åtgärder från din sida om du vill att vi behåller din eventuella information som tidigare. Om du inte redan gör det så är du varmt välkommen att börja prenumerera på vårt nyhetsbrev, genom att klicka HÄR.

Vänligen
Jonas & Therese Landolsi
Jonas Vildmark


In English