Om

"... Våra förfäder hade civilisationen på insidan och vildheten på utsidan. Vi lever i det civiliserade samhälle som de skapade, men vildheten ruvar fortfarande inne i våra moderna sinnen. Det våra förfäder drömde om lever vi, och det våra förfäder levde drömmer vi om."

- T.K. Whipple, Study Out the Land, 1943. Fritt översatt av J. Landolsi, 2015


Jonas Vildmark
Sedan 2009 har Jonas Vildmark inspirerat till utomhusaktiviteter genom att dela med sig av erfarenheter och kunskap. Tillsammans med sin fru Therese, erbjuder Jonas Landolsi kurser och event rörande bushcraft och överlevnad - spartanskt frilufsande, jakt och gamla läror om skogsliv. Till stor del är det äldre sättet att leva och det gamla hantverket en viktig nyckel till förståelse och kunskap om hur vi i dag, på ett kreativt vis, kan leva tillsammans med naturen. Våra förfäder hade naturen mer i sin vardag än vad vi i dag har i vårt moderna samhälle. Jonas Vildmark vill ödmjukt lära av de människor som genom åren brukat vår skog och mark, för att respektfullt få ut så mycket som möjligt av våra naturvistelser samtidigt som vi sprider kunskap om skogsliv och hållbarhet. Att fläta samman gårdagens erfarenheter med dagens möjligheter skänker en inspirerande balans. Ett stycke ”vildmark” finns sällan långt borta och ju mer tid vi spenderar i denna desto bättre mår vi i både kropp och själ. Samtidigt får vi även en bättre förståelse för oss själva, vår omvärld och miljön.

Bushcraftcenter
Therese och Jonas driver Jonas Vildmarks bushcraftcenter på Lienshyttans Herrgård i Riddarhyttan. Gården är ett utbildningscentrum för samtliga läror inom bushcraft. Gården består av föreläsningssalar, lägerplatser, slöjdverkstad, handelsbod och övernattning. Kursverksamhet bedrivs även på Torpet i Gottröra och i Skogen i Kilafors samt på de platser dit uppdragen för Jonas Vildmark. Du kan läsa mer om Jonas Vildmarks kursverksamhet under Tjänster.

Knives -Tools and Art är en del av Jonas Vildmark där du finner information om olika eggverktyg såsom kniv, såg och yxa.

Vi ser varmt fram emot att höra från dig, välkommen att kontakta Jonas Vildmark.
Facebook, Twitter, Instagram och YouTube hittar du fler tips, bilder och filmer. Kika även gärna på Jonas tidningsartiklar.

Välkommen till Jonas, och Din, Vildmark!


Om Jonas

Några snabba om Jonas Landolsi:

  • Uppväxt i Uppland 
  • Tvåbarnsfar
  • Jobbar som Bushcraftinstruktör på heltid
  • Basläger i Bergslagen, Roslagen och Hälsingland
  • Har drivit Jonas Vildmark sedan 2009
  • Initiativtagare till Bushcraftfestivalen
  • Jobbar även som guide på Wild Sweden


Copyright
Om inget annat nämns så är allt material (texter, bilder och filmer) som publiceras här på Jonas Vildmark skapat och ägs av Jonas Landolsi, grundare och ägare av företaget. Om materialet används i något annat sammanhang måste Jonas Vildmark omnämnas.


In English