Kurser

Varmt välkommen att anmäla dig till våra kurser. Nedan följer en sammanställning av våra ordinarie kurser.

Jägarexamen
Längd: 5 dagar intensivkurs
Jonas Vildmark anser att jakt är en naturlig del av Buschcraft. Därför erbjuder vi en unik och komplett Jägarexamen fylld med vildmarkskunskap. Med de två svenska jaktförbundens kurslitteraturer som utgångspunkt erbjuds en fem dagar lång intensivkurs som vi kallar Jonas Vildmarks Jägarutbildning. Du kan läsa mer genom att klicka HÄR.

Grundkurs Överlevnad
Längd: 3 dagar
Extrem överlevnad i skogsmiljö handlar i grunden om förberedelser, psykologi, fysiologi och tekniker. På Jonas Vildmarks egen mark i Hälsingland får du genom denna tredagarskurs möjlighet att, under ordnade former, testa dina gränser både psykiskt och fysiskt samtidigt som du får öva upp dina tekniker rörande eld, vatten och skydd. Läs mer om kursen genom att klicka HÄR.

Bushcraftweekend
Längd: 3 dagar
Söker du skog och mark att praktisera din vildmarkskunskap i? Kom till Jonas Vildmark.
I en liten personlig grupp beger vi oss ut för att praktisera våra bushcraftkunskaper. Jonas är din guide och vid behov även din instruktör. Allt för att du skall känna att du utvecklar dina erfarenheter på ett tryggt och kreativt vis. De fridfulla marker vi rör oss i möjliggör ett unikt tillfälle för dig att bushcrafta fullt ut, med dina nyfikna idéer och din utrustning.
Om du är intresserad av en helgs bushcrafting med behovsstyrd handledning så ska du läsa mer genom att klicka HÄR.

Eggverktyg
Längd: 1 dag
Eggverktygen är några av våra viktigaste verktyg och har fört oss dit vi är i dag, historiskt sett. Under denna endagskurs får du inblick i kniven, yxan och sågens historik, utformning och användningsområden. Vi går igenom hugg- och skärtekniker och lär oss att underhålla våra verktyg.
Eggverktyg är en både bred och djup kurs som lär dig trix och tips samtidigt som du får chansen att i lugn och ro öva på dina tekniker.
För att läsa mer om eggverktygskursen, klicka HÄR.

Eld
Längd: 1 dag
Elden och konsten att tämja den är absolut den viktigaste upptäckten och gåvan mänskligheten fått. Under denna endagskurs går vi igenom eldens grundprinciper, nytta och risker. Du får prova på tändtekniker som bågdrill, slagstål och ceriumstav, på olika tändmaterial. Olika eldkonstruktioner avhandlas och flera av de saker du behöver tänka på i samband med öppna lågor. Eld är en kurs för alla nivåer som lär dig trix och tips samtidigt som du får chansen att i lugn och ro öva på dina tekniker.
Läs mer om kursen genom att Klicka HÄR.

Egg & Eld
Längd: 1 dag
Detta är en kombinationskurs där en del ägnas åt Elden och en del åt Eggverktygen. Lär dig hantera kniv, yxa, såg och eld - människans viktigaste uppfinningar och grundläggande vildmarkskunskaper. Den kontrollerade elden och våra eggverktyg har banat väg för mänsklighetens utveckling genom tiderna. Den som behärskar dessa två har oändliga möjligheter i sina händer. Egg & Eld är en populär kurs som ger dig de absoluta grunderna i bushcraft samtidigt som du får chansen att i lugn och ro öva och fördjupa dina tekniker.
Om du vill se mer av Egg & Eld, klicka HÄR.

Bushcraft & Överlevnad i Kolarbyn
Längd: 3 dagar
I samarbete med Kolarbyn Eco-Lodge erbjuder vi en 3-dagars upplevelse och kurs där grunderna i de två ämnena Bushcraft och Överlevnad definieras och gås igenom, både i teori och praktik, ute i de djupa Bergslagsskogarna. Läs mer genom att klicka HÄR.

Familjebushcraft
Längd: 3 dagar
I samarbete med vår partner Baggå skola erbjuds boende i Baggå samt en dags familjevänligt bushcraftande runt brasan på Jonas Vildmark Bushcraftcenter. Vi berör eldkunskap och fältmässigt slöjdande i trä. Läs mer genom att klicka HÄR.

Skräddarsydda kurser
Kontakta oss redan i dag, som ett första steg mot ditt livs äventyr, oavsett om du planerar en mindre vandring eller ett deltagande i ett större internationellt äventyrsevent.
Då du planerar att utmana dina gränser, fysiskt och psykiskt, är det viktigt att du är rätt förberedd för att lyckas. Genom att kontakta Jonas Vildmark redan innan ditt äventyrsplanerande börjar kan vi tillsammans utforma en för dig skräddarsydd kurs i Vildmarkskunskap. Jonas delar med sig av sina erfarenheter av utmaningar i skog och mark, så att du kan undvika onödiga fallgropar och misstag. Kursen specialanpassas efter dina förutsättningar, mål och tidsramar. Du får chansen att handgripligen putsa på dina kunskaper om att göra upp eld, skaffa vatten, bygga skydd, bygga fällor, navigera och mycket mer. Samtidigt har du möjlighet att optimera och bekanta dig med din utrustning. Vi bygger upp en strategi för hur du skall klara stundande psykiska prövningar före, under och efter ditt äventyr.

För att se övriga kurser och event som Jonas Vildmark erbjuder via sina samarbetspartners, vänligen se vårt Kalendarium genom att klicka HÄR.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!


Foto: M. Brodersen


In English