Samtal med Martin Hedberg om Bygga By

I onsdags deltog Jonas Vildmark vid det trevliga eventet Uppstartsmingel 2019 arrangerat av Västmanland TurismSchenströmska Herrgården i Ramnäs. Det blev en mycket givande dag tillsammans med  branschkollegor med fokus på hållbar turism och miljö. Nätverkande blandades med inspirerande föreläsningar och intressant information. I det sorlande folkvimlet språkade Jonas med Martin Hedberg om hur Bushcraft fungerar som ett verktyg att förmedla förståelse för kretslopp, miljö och klimatförändring. Martin blev speciellt intresserad då Jonas nämnde utbildningen Bygga By som hålls på Naturreservatets Folkhögskola i Riddarhyttan. Martin plockade fram telefonen och gjorde en spontan intervju där Jonas fick berätta mer om Bygga By. Resultatet kan ses här.
Om Bygga By
Folkhögskolans egna ord om utbildningen Bygga By:
"I denna inriktning får du kunskaper om hur man kan utveckla lokalsamhället och ta vara på lokala resurser. Det handlar om praktiska kunskaper om hur man bygger lokal samverkan, utvecklar kultur- och föreningsliv, hur man bidrar till självförsörjning genom närproduktion och annan lokal näringsverksamhet, men också om hur man bevarar och utvecklar lokal och platsbunden kultur."
Om Martin Hedberg
Martin är en uppskattad meteorolog och föreläsare med gedigen kunskap om klimat och katastrofväder. Martin har en bakgrund bland annat från Försvarsmakten och Sveriges Television.
Martin grundade ett av Sveriges första privata väderföretag, Swedish Weather and Climate Centre (SWC), tillsammans med kollegan John Pohlman.
Vi vill varmt rekommendera dig att lyssna in podcasten Beyond One Degree, klicka HÄR.