Explore Bushcraft 2018

TACK för en fantastisk helg ute i den uppfriskande Älvsjöluften! Explore Bushcraft 2018 blev premiären för detta nya utomhusområde på den anrika vildmarksmässan, som i år även bytte namn till Explore.

Tentipis tält och skärmtak bidrog till områdesbilden på ett både fint och praktiskt vis. Med temperaturer kring 0:an och snö i luften så fick vi en stämningsfull förutsättning att bjuda på spännande samtal och föreläsningar om bushcraft, hantverk, jakt och skogslära. I det stora samlingstältet bjöds det på föreläsningar varje heltimme där...

Tobias Karlsson föreläste om vad Bushcraft är för något.
Babek Toloe pratade om Bushcraft, ungdomar och integration.
Och Jonas Landolsi höll i tre olika föreläsningar om eld, jakt och eggverktyg.
På området hölls även workshops i hantverk som matlagning, träslöjd och repslagning...
Elle Nikishkova lagade vild och väldoftande mat över öppen eld.
Stefan Åhlén lärde ut gammaldags repslagning och slöjdande i områdets Täljhörna.

Bland de aktörer som fanns representerade under Explore Bushcraft 2018 hittades:
Elles Utemat
Primus
Morakniv
Leksands Knäckebröd
Kalthoff Axes
Craft by Karlsson
Grönyte-Konsult, Silky
Casström
Hultafors
Bearded Wayfarer
Mobiba
Portabelt
Ostkusten Kajak
Tentipi
Äventyrs Service
Järnpiller Smide och Hantverk
Jonas Vildmark
Det blev en familjär, genuin och elddoftande helg tillsammans med bushcraftfamiljen. Besökarna bjöds på både gammalt och nytt, inte minst tack vare världspremiärer som visandet av Kalthoff Axes senaste yxprototyp, samt världslanseringen av Hultafors Outdoor Premium Axes!

Åter igen, ett varmt tack till samtliga inblandade: besökare, utställare. föreläsare, workshoppare, mässpersonal och bevakande media. Jonas Vildmark känner en ödmjuk tacksamhet för att vi fick hedersuppdraget att arrangera Explore Bushcraft 2018 tillsammans med Explore.
Vi hoppas att vi ses i Älvsjö även nästa år, fortsätt att öva på era skogskunskaper till dess!Besök även gärna Jonas Vildmark på Facebook för att se fler bilder, klicka HÄR.