Bushcraft & Överlevnad i Kolarbyn

I samarbete med vår partner Kolarbyn Eco-Lodge erbjuder Jonas Vildmark en upplevelse och kurs som blandar dessa två ämnen. Bushcraftkunskaper ger dig goda förutsättningar att reda ut en oväntad överlevnadssituation i skogen. Under denna kurs, förlagd i Bergslagens skogar, får du lära dig grunderna för Bushcraft och Överlevnad, samt definitionen av de två ämnena. Vi går igenom grunderna för eld, vatten och skydd samt aspekterna av psykologi och fysik i en extrem överlevnadssituation.


Foto: Marcus Jonson, kolarbyn.se


Program
Dag1 - Incheckning i Kolarbyns reception kl. 14.00. En värd möter upp er vid incheckningen och ger er en guidad rundvandring i Kolarbyn. Natten spenderas i kolarhydda
Dag 2 - 24 timmars teori och praktik i skogen tillsammans med en erfaren Instruktör. Med möjlighet till övernattning i ett egenhändigt byggt nödskydd ute i skogen utanför Kolarbyn
Dag 3 - Frukost, summering och avslut i Kolarbyn

Kursdatum
10:e-12:e maj 2019
26:e-28:e juni 2019
12:e-14:e juli 2019
27:e-29:e september 2019
4:e-6:e oktober 2019

Pris
Från 3480 SEK (inkl. moms)

Mer info och bokning
Vi rekommenderar att du tar med dig tåliga och varma kläder för alla väder, sovsäck, liggunderlag, pannlampa med tillhörande extrabatterier, fylld vattenflaska, stålbehållare till att koka vatten över öppen eld, anteckningsmaterial och snacks. Under tider på året då myggen är aktiv rekommenderas heltäckande klädsel, myggmedel och mygghatt med nät.

Det är du själv som avgör hur hårt du vill testa dina gränser under denna kurs. Om du under kursen, väljer att avstår mat finns goda möjligheter att utforska hur din kropp reagerar under svält, allt under trygga förhållanden tillsammans med en erfaren instruktör. Dock bryter vi all eventuell fasta gemensamt med frukosten dag 3.

För mer ingående information och bokning, besök Kolarbyns hemsida genom att klicka HÄR.

Respektive kurstillfälle finns även att följa via Facebook, klicka HÄR.

Välkommen till Bergslagens magiska skogar!


In English