Explore Bushcraft på Explore 2018

Snön ligger fortfarande vackert djup här i Riddarhyttan. Men som alltid, då det börjar dra ihop sig för Vildmarksmässan i Stockholm så kommer vårkänslorna krypande. Nu är det en månad kvar tills portarna slår upp i Älvsjö, för både gamla och nya friluftsentusiaster.
Som för så många andra, har Vildmarksmässan varit en naturlig del av min uppväxt och mässan har alltid funnits där då jag behövt en extra inspirationskick i mitt naturbusande. På senare år har jag dessutom haft glädjen att få bidraga till mässan med föreläsningar och workshops.


Foto: Marcus Brodersen (vänstra bilden), 
Jonas Landolsi (de två högra bilderna)


Vildmarksmässa blir Explore
Vildmarksmässan, som i år är inne på sitt imponerande 32:a år (!), utvecklar ständigt sitt koncept. I år byter man bland annat namn till Explore samt återinför ett utomhusområde på mässan. Det känns jätteroligt att Jonas Vildmark har fått möjlighet att hjälpa mässan att arrangera detta utomhusområde. Detta är ett fantastiskt tillfälle för oss i bushcraftcommunityn att tillsammans få visa mässbesökarna vad vi brinner för!
Det är i det grönområde som sträcker sig mellan Älvsjöstation och Stocholmsmässans hutställningshallar, som vi kommer att hålla till i under mässhelgen. Det känns som att detta kommer att bli en fantastiskt trevlig och inspirerande helg den 9:e-11: mars i år på Explore!


Elle Nikishkova, Foto: Från Elles Utemat


Stämningsfullt och inspirerande innehåll
Parken kommer att rymma Tentipis stämningsfulla och praktiska tält i vilka vi kan samlas för att mingla, lyssna på föreläsningar och träffa utställare. Vi kommer att hålla parken luftig så mässbesökare i alla åldrar får möjlighet att sträcka ut och njuta av det fria. Tanken är att nyfikna besökare skall kunna få möjlighet att på ett kreativt sätt utforska bushcraft (Explore Bushcraft), och vi vet att många kommer att bli trivsamt bitna av bushcraftkulturen. Över öppen eld kommer Elle Nikishkova att demonstrera sin inspirerande utomhusmatlagning. Vi samlas även runt elden för att umgås, tälja i trä och lära oss mer om just elden.


Tobias Karlsson, Foto: Ida Olsson

Förutom Elle så har du även möjlighet att få träffa Tobias Karlsson som kommer att berätta om vad Bushcraft är, denna trevliga livsstils definition och innehåll.
Stefan Åhlén kommer att visa repslagning av naturfibrer och undertecknad kommer att berätta om jakt, eggverktyg och eld. Babek Toloe kommer även han att finnas på plats för att berätta om sitt arbete med ungdomar och integration, med Bushcraft som verktyg.


 Stefan Åhlén, Foto: Sara Hedlund


Jonas Landolsi och Babek Toloe, Foto: Jonas Landolsi


De väl utvalda utställarna på utomhusområdet kommer att kunna hjälpa dig med dina eventuella frågor kring utrustning och tjänster.
Som du märker så stundar ett gediget program, men den absolut viktigaste komponenten på Explore Bushcraft är att just Du kommer och hänger med oss, ställer dina frågor och berättar om just dina historier från vildmarken!

Här på Jonas Vildmarks hemsidan samt på Explores hemsida kommer ett mer detaljerat program inom kort att publiceras. Följ även  #explorebushcraft  på sociala medier.

Varmt välkommen till ett helt nytt koncept för Explore - Explore Bushcraft!
Länk till Explores hemsida om Explore Bushcraft:
http://www.exploreoutdoors.se/aktuellt/bushcraft-jonas-landolsi?sc_lang=sv-se

Länk till Explore Bushcrafts Facebookevent:
https://www.facebook.com/events/109287699852273/

Läs om hur det gick:
http://www.jonasvildmark.se/2018/03/explore-bushcraft-2018.html