Att välja kniv - Vapentidningen nr.1 - 2018

Nytt år och den nya årgången (närmare bestämt den 25:e) av Vapentidningen inleds med ett fullmatat förstanummer. På knivfronten bidrar jag denna gång med ett omtag på det ständigt återkommande knivartikeltemat: Att välja kniv.
När jag är ute och föreläser eller håller workshops kommer ständigt denna fråga upp, likt en trogen gammal vän, och jag tycker alltid att det är lika intressant att diskutera frågan med olika knivintresserade människor. I denna tidningsartikel har jag valt att avgränsat urvalet till Vardagskniven, Skogskniven och Köttkniven, där jag beskriver de egenskaper jag önskar hos dessa tre olika knivsegment. Dessutom ger jag sju snabba modelltips i respektive kategori.

Vardagskniven, även kallad EDC, är den kniv som kanske får hänga med som mest och som får lösa de mest varierade uppgifterna i min vardag.
Skogskniven är den något mer robusta kniven som är till god hjälp då det är dags att slå läger ute i det vilda.
Köttkniven är endast ämnad att nyttjas på det nyfällda viltet då urtagning sker och tillvaratagandet inleds.

Jag hoppas att denna tidningsartikel hjälper dig i dina eventuella funderingar kring vilken kniv, eller knivar, du skall införskaffa härnäst.
Andra trevliga artiklar i samma nummer av Vapentidningen är bland andra: ATA Arms NEO (Tobias Hassel), Browning Buck Mark Challenge Rosewood (Henrik Kalling) samt The Beretta Story (Tobias Hassel).

En mycket trevlig start på det nya årets redaktionella arbete. Mycket nöje!


För att se tidigare artiklar på samma tema, Att välja kniv, klicka HÄR.

För att se alla mina tidigare artiklar i Vapentidningen, klicka HÄR.


In English