EnZo Borka 90 - Vapentidningen nr.9 - 2017

Den fluffiga Luciasnön dalar långsamt ned över gården här i Riddarhyttan. De spännande drevskallen från gårdagens jakt ekar fortfarande glädjande i mitt huvud, när jag nu sitter här med ett rykande färskt exemplar av Vapentidningen nr.9 - 2017, årets sista nummer från tidningen. I detta nummer kan du läsa min artikel om fällkniven Enzo Borka 90 från finska Brisa AB.
EnZo Borka 90 är ett något större och stadigare syskon till modellerna Birk 75 och PK70. Borka lanserades redan 2015 och har genomgått vissa uppdateringar med resultatet som du ser i denna tidningsartikel. EnZo Borka 90 är något så trevligt som en robust fällkniv ämnad för bushcraftaktiviteter. Det är därför man valt att ge kniven egenskaper som: en skandinavisk eggprofil, en täljvänlig bladform samt ett bältesclip. Jag tycker att man lyckats väl med sitt mål. Kniven är ett mycket trevligt alternativ för dig som vill prova på att bära en fällkniv istället för en fastbladare, i skogen och runt lägerelden, för lättare bushcraftaktiviteter.
Konstigt nog är fortfarande Scandigrindfällknivar något exotiskt på marknaden. Jag kommer att återkomma till detta spännande ämne inom kort i och med vårt projekt Foldertest2017, stay tuned!
I samma tidning vill jag även starkt rekommendera dig att läsa artiklarna: Slug för jakt (Johan Ljungné), Jens E. Pertos Tre favoriter samt Konsten att välja rätt pilbåge (Ulf Backman).
Jag vill passa på att tillönska alla Vapentidningsläsare en stämningsfull Lucia, en fridfull Jul och ett riktigt Gott Nytt År! Ser fram emot ett nytt spännande tidningsår 2018. På återläsande mina vänner och glöm ej att sända mig din feedback på mina tidningsartiklar, det betyder mycket för mig!

Se gärna även mina tidigare artiklar i Vapentidningen genom att klicka HÄR.


In English