Kursutbud hösten 2017

Äntligen är hösten här! Två mycket säkra tecken på detta är att årets Bushcraftfestival är avklarad samt att älgjakten i dag inleddes i vårt vackra lands norra delar. Tar tillfället i akt att här tillönska alla nordliga jägare en trevlig Skitjakt. Vill även passa på att påminna dig om de öppna kurser som Jonas Vildmarks Bushcraft Center erbjuder under hösten. Vi jobbar med små personliga grupper under våra kurser och fortfarande finns ett antal platser kvar så varmt välkommen att boka in dig nedan.
Jägarutbildningen
18:e-22:a oktober är det åter dags för vår uppskattade och fullmatade 5-dagars jägarutbildning som avslutas med två dagars examinering till Jägarexamen. Detta är en unik intensivkurs som ger dig grunderna till att bli Jägare med en bushcraftinramning. Då Jonas Vildmark samarbetar med båda de två svenska jägarförbundet så får du en mycket vid infallsvinkel på ämnet jakt. Då det kommer till de övriga bushcraftämnena erbjuder Jonas Vildmark som alltid en bred palett av föreläsningar och workshops i ämnen som; eld, eggverktyg, navigering, spårning, överlevnad, tillvaratagande av vilt, med mera. Andra viktiga aspekter som även tas upp under Jonas Vildmarks Jägarutbildning är; jaktetik, jaktens historia och jaktkultur.
Läs mer om kursen och boka in dig genom att klicka HÄR.

Grundkurs Överlevnad
27:e-29:e oktober har du möjlighet att testa dina gränser vad gäller överlevnad ute i Jonas Vildmarks egna skogar i Hälsingland. Med begränsad utrustning och utan mat ställs du inför lärorika utmaningar som ger dig en trygg grund att stå på under dina framtida strapatser.
Läs mer om kursen och boka in dig genom att klicka HÄR.

Bushcraftweekend
10:e-12:e november erbjuder vi en trevlig helgs bushcrafting på Jonas Vildmarks egna marker i de djupa Hälsingeskogarna. Tag chansen att testa dina verktyg, utrustning och dina tekniker i lugn och ro, med en frihet som du endast får i sällskap av markägaren själv. Med lite tur fäller vi kanske något småvilt till middagen över elden.
Läs mer om kursen och boka in dig genom att klicka HÄR.

Eld
Den 17:e november kör vi eldkurs hemma på gården. Det blir som vanligt en endagskurs som tar upp grunderna i hur man bör hantera eld, olika tändtekniker, olika material, eldkonstruktioner och hur man underhåller en eld på ett säkert vis.
Läs mer om kursen och boka in dig genom att klicka HÄR.

Eggverktyg
Den 18:e november är en heldag på gården med fullt fokus på våra eggverktyg som; kniv, yxa och såg. Vi går igenom verktygens historia, användningsområden och utformning för att du lättare skall kunna välja rätt verktyg för rätt uppgift. Vi går även igenom olika handhavandetekniker för säker användning samt hur du på bästa sätt underhåller dina eggverktyg.
Läs mer om kursen och boka in dig genom att klicka HÄR.

Egg & Eld
17:e-18:e november blir en tvådagars kurs då du övernattar på gården och deltar i både Eld- och Eggverktygskursen (se ovan).
Läs mer om kursen och boka in dig genom att klicka HÄR.

Varmt välkommen att kontakta oss med din anmälan till respektive kurs. Ser fram emot att ses under denna hoppfulla och friska höst!