Kniven Doer - design Jonas Vildmark

Äntligen dags för Bushcraftfestivalen 2017! Strålande augustiväder, nyfikna människor och en härlig doft av bushcraft över Gottröras hembygdsgård. Jonas Vildmark representeras på festivalen i form av föreläsningar om eggverktyg samt som utställare med en monter på festivalområdet där besökare stundvis kan växla några ord med Jonas om vad Jonas Vildmark pysslar med just nu förutom skräddarsydda evenemang, naturguidningar och artikelskrivande:


Doer
Jonas Vildmark står under årets festival även för en världspremiär. Det är den helt nya kniven Doer som Jonas Vildmark (Jonas Landolsi) designat från grunden och som det välkända svenska knivmakarföretaget Karesuandokniven har tillverkat. Kniven finns endast i en mycket begränsad upplaga om 46 st handgjorda knivar där varje kniv bär ett unikt serienummer på knivbladet. Denna mycket kapabla och smidiga lilla kniv har givits stilrena, tidlösa och praktiska linjer för att, i rätta händer, få de flesta uppgifter gjorda i din vardag. En vardag som förhoppningsvis spenderas, till stor del, ute i stärkande skog och mark.

Några av tankarna bakom kniven är att kunna få en kniv med ett kort smidigt knivblad med en skandinavisk egg, i kombination med ett väl tilltaget och symmetriskt handtag. Handtagets största massa återfinns i handtagets bakre del för att erbjuda ett bekvämt bakåtflyttat grepp. Övergången mellan handtag och blad möjliggör ett bekvämt framåtflyttat grepp.
Slidan är av rak design och har en integrerad nackrem för dig som vill bära din kniv hängandes runt halsen. För tillfällen då kniven önskas bäras hängandes i bältet virar du in remmen eller kortar av den permanent.

Kniven Doer kan endast köpas via Jonas Vildmark. Så om du är intresserad av att äga en av de existerande 46 Doer-knivarna, boka in ett besök på Jonas Vildmarks Bushcraft Center på Lienshyttans Herrgård för att titta närmre på knivarna, eller beställ ditt exemplar genom att kontakta oss HÄR.
Specifikationer
Bladstål:  Rostfritt Sandvik 12C27 med hårdhet 57 HRC
Bladlängd:  75 mm
Bladtjocklek:  2,5 mm
Bladbredd:  18 mm
Eggprofil:  Skandinavisk enkelegg
Handtagsmaterial:  Masurbjörk och mässing
Handtagslängd:  110 mm
Bärsystem:  Rak slida med extra lång bärrem
Slidmaterial:  Nötläder med ett plastinlägg för ökad säkerhet
Knivvikt: 58 g
Pris: 1500 kr
Då kniven är handgjord kan ovan mått variera något.


In English