Morakniv Garberg - Vapentidningen nr.2 - 2017

Den senare tidens intresse för full tånge bland vissa bushcraftentusiaster gjorde att tillverkaren Morakniv lanserade en ny extra robust kniv under den amerikanska mässan Shot Show 2016. Förväntningarna var då stora på knivmodellen Garberg och sedan dess har även Garbergs syskon Kansbol och Eldris lanserats. Jag har nu burit Garberg Multi-Mount under en tid och har sammanfattat mina tankar kring kniven i en tidningsartikel som återfinns i det senaste numret av Vapentidningen (nr.2 - 2017).
Några av de andra intressanta artiklarna i detta nummer av tidningen är Browning B15 (Tobias Hassel), test av olika skjutstöd (Henrik Kalling) och Stoeger M3K 12-76 24" (Henrik Kalling och Tove Henriksson). Du hittar även en rykande färsk rapport från IWA-mässan i Nürnberg.

Jag hoppas att du finner min artikel om Morakniv Garberg läsvärd. Tidningen kom här om dagen ut i butik. Kniven är en riktig tuffing som klarar extrema utmaningar galant och det skall bli intressant att följa utvecklingen kring Moraknivs nya modellserie.
Jag vill ta tillfälle i akt att tacka Ammo Center i Ullared för god service, samt tillönskar en fint fortsatt helg med trevlig läsning.

Om du vill se inlägg om mina tidigare artiklar i Vapentidningen, klicka HÄR.


In English