Jägarexamen

Eftersom Jakt är en del av Bushcraft vill vi välkomna dig till att ta din Jägarexamen via Jonas Vildmarks Jägarutbildning.
Med kunskap om fauna, kretslopp och viltvård berikas ditt friluftsliv markant. Jägarexamen ger dina naturvistelser en djupare dimension av insikt samtidigt som du för vidare vårt uråldriga kulturarv av förvaltning, viltvård och tillvaratagande på ett hållbart vis.
Jonas Vildmark erbjuder en unik jägautbildning genom att väva in bushcraftkunskap i de svenska jägarförbundens (Svenska Jägareförbundet och Jägarnas Riksförbund) ordinarie kursplaner. Med förbundens kurslitteratur som utgångspunkt erbjuds Jonas Vildmarks Jägarutbildning som en femdagars intensivkurs. Utbildningen hålls på Lienshyttans Herrgård i det vackra Bergslagens Riddarhyttan med omnejd. Nedan följer en kort beskrivning av kursen, med reservation för ändringar.

Intensivkurs (5 dagar)
Detta är en gedigen och komplett kurs i Jägarexamen kallad Jonas Vildmarks Jägarutbildning. Under fem välfyllda sammanhållna heldagar, med möjlighet till övernattning, täcker vi in all teori och praktik för att du skall få en så bred jägarutbildning som möjligt. Ämnen som berörs är jakthistoria, jaktetik, viltlära, spårning, navigering, skogsliv, säkerhet och första hjälpen, tillvaratagande, vapensäkerhet, skytte och jägarkultur. Veckan avslutas med ett skriftligt teoriprov följt av uppskjutningar, allt med målet att du skall erhålla din Jägarexamen.
I kursavgiften ingår:
  • Föreläsningar
  • Bushcraftworkshops
  • Skjutinstruktör
  • Ammunition till ordinarie övningar
  • Lerduvor
  • Lånevapen
  • Frukost, lunch, middag och fika
  • Boende
  • Examinationskostnad teori samt praktik*
  • Diverse utrustning

Kursavgift per person: 11 000 kr
Kurslitteraturens kostnad tillkommer. Kurslitteraturen beställs av kursdeltagaren själv, i god tid inför kursen, för förberedande egenstudier. Beställ kurslitteraturen från Svenska Jägareförbundet genom att klicka HÄR, eller via Jägarnas Riksförbund genom att klicka HÄR.
* De personliga examinationskostnaderna (teori samt praktik) på cirka 1200 kr tillkommer. Betalas kontant till förbundets examinator på plats.

Observera att det är mycket viktigt att intensivkursens deltagare kommer väl förberedda till kursstart. Genom att ha studerat kurslitteraturen noggrant i förväg ökar man sina chanser markant att lyckas på de avslutande examineringarna. Vi vill understryka vikten av förståelsen för att ingen blir en fullt erfaren jägare endast genom att gå en intensivkurs för Jägarexamen. Se intensivkursen som en inspirerande inkörsport till ett livslångt och spännande lärande i den ädla konsten att jaga och samexistera med naturen.

Kommande kurstillfällen för Jonas Vildmarks Jägarutbildning:
18:e-22:a april 2018
2:a-6:e maj 2018

Välkommen att kontakta oss för att boka din plats!

Om du vill se hur det kan se ut under våra jägarutbildningar, klicka HÄR.
In English