Schrade Frontier SCHF36 - Vapentidningen nr.4 - 2016

Nytt nummer av Vapentidningen ute i butik nu. I denna tidning (nr.4 - 2016) finner du min artikel om kniven Schrade Fronier SCHF36 som för övrigt även är en av deltagarna i mitt test Bushcraftkniven 2015. Jag har fått en oväntat varm relation till denna robusta kniv vilket känns uppfriskande, då du säkert vid detta lag märkt att jag annars har en förkärlek för små knivar med skandinavisk eggprofil. SCHF36:an något av en motsatts till detta med sitt tjocka och tunga blad med en skålslipad sekundäregg. Jag tycker att Schrade har lyckats skapa en smidig jätte i SCHF36:an, och nu kan du läsa om den i det senaste numret av Vapentidningen.

Utöver Schradeartikeln så hittar du en massa intressant läsning, bland annat en artikel där Erland Gunnarsson tipsar om hur man själv kan förbättra friktionen på olika grepp via strippling samt två artiklar om två olika 1911:or; STI-Euro-Guns Spartan (Henrik Kalling) och Star B (Olle Fornehed).
God läsning mina vänner och ha en fin helg!

In English