Naked and Afraid - Nicklas Lautakoski

Jag har sedan en tid haft glädjen att få vara Nicklas Lautakoskis Överlevnadsrådgivare i samband med hans olika inspirerande äventyr. Ett mycket angenämt uppdrag ,vill jag säga, då Nicklas är en underbar och sprudlande människa som förgyller sin omgivning med sina upptåg.
Ett spännande projekt, som nu blivit officiellt i samband med helgens sändning på amerikanska Discovery Channel, har varit den stora internationella TV-produktionen Naked and Afraid. Nicklas har som första svensk antagit och genomfört utmaningen att vistas under 21 dygn helt naken ute i vildmarken utrustad med endast ett fåtal föremål.


Bild från Nicklas FB-sida


Äventyret utspelade sig under hösten 2015 i södra Australien. Dock hölls platsen, som så mycket annat kring produktionen, hemlig in i det sista vilket gjorde det till en utmaning att ringa in vilka överlevnadskunskaper vi skulle fokusera på under Nicklas träning. Dock lade vi, som sig bör, stor vikt vid den psykologiska aspekten av överlevnad. Inte minst då utmaningen innefattade att Nicklas skulle paras ihop med en främling under de krävande 21 dygnen. Utöver detta övades även färdigheterna i att göra upp eld, hitta vatten, bygga skydd och primitiv jakt och fiske. Du kan se mer om förberedelserna genom att klicka HÄR och sen skrolla ned bland de olika inläggen om Nicklas.Nicklas tyst reflekterande vid lägerelden under en av våra träningssessioner. Överlevnadsutmaningar behöver förberedas med både skratt och allvar.

Det föremål som Nicklas valde att plocka med sig hemifrån var en kniv, Fällknivens modell NL2 Oden. Då Nicklas partner på äventyret valde att plocka med sig ett elddon, och produktionen gav dem en kastrull, så blev dessa tre föremål en bra kombination. Detta blev onekligen ett livs äventyr som nu sänts på amerikanska Discovery och kommer att sändas här i Sverige under hösten (2016). Jag hoppas du då har möjlighet att se programmet om Nicklas imponerande insats. Du kan redan nu se ett par smakprov via länkarna här nedan.

Länk till filmklipp nr.1:
http://www.discovery.com/tv-shows/naked-and-afraid/videos/i-dont-have-a-problem-being-naked/

Länk till filmklipp nr.2:
http://www.discovery.com/tv-shows/naked-and-afraid/videos/we-must-split-up/

Länk till filmklipp nr.3:
http://www.discovery.com/tv-shows/naked-and-afraid/videos/naked-confessions-after-the-outback/

Länk till presentation av Nicklas:
http://www.discovery.com/tv-shows/naked-and-afraid/bios/nicklas-lautakoski/?utm_source=Facebook.com&utm_campaign=Naked%26Afraid&utm_medium=social&sf26176418=1

Jag hoppas att hela programmet kommer att inspirera till många reflekterande samtal och nya äventyr på temat överlevnad. Jag kommer att skriva mer om träningen inför äventyret här på bloggen efter att programmet sänts. Du kan även följa Nicklas nakna äventyr via hans hemsida Naked Afraid Viking samt hans Facebooksida Nicklas Lautakoski Naked and Afraid. Nicklas kommer även att föreläsa om detta överlevnasäventyr under Bushcraftfestivalen 2016 i Gottröra 12:e-14:e augusti.

In English