Bushcraftfestivalen 2016

Plats: Gottröra hembygdsgård, Roslagen, Sverige
Koordinater: 59.741023, 18.157791 (lat, lon)
Tid: 3 dagar under augusti månad (12:e-14:e augusti)

Vid det här laget har du säkert redan hört om vad som hände i helgen i Gottröra... Nu är det ett faktum, Bushcraftfestivalen blev en succé! Äntligen har Sverige nu en stor internationell festival för oss bushcrafttokiga! Och jag kan redan nu glatt avslöja att det blir en fortsättning, Bushcraftfestivalen 2017 har redan börjat planeras, vi ses i Gottröra sista helgen i augusti 2017, 25:e-27:e augusti.
Historia
Behov, önskningar, drömmar och idéer om ett större bushcraftevenemang har på flera håll snurrat under en längre tid. Så i höstas 2015 hade jag äran att få samla ett större gäng svenska bushcraftprofiler för att initiera förberedelserna till det vi nu kallar för Bushcraftfestivalen.

Inspirerade av andra internationella bushcraftevent ute i världen ville vi skapa den svenska varianten av folkfest som kretsar kring bushcraft, spartanskt friluftande, överlevnad och skogsliv. Då flera av gästerna och deltagarna under festivalen kom att vara internationella så valde vi att förlägga Bushcraftfestivalen nära Arlanda flygplats, med Gottröra hembygdsgårds fridfulla och anrika inramning. Det blev ett fältmässigt utomhusevent för hela familjen med möjlighet till övernattning under bar augustihimmel i Roslagens famn.

Programmet
Det känns underbart att intresset för festivalen blev såhär stort, både från deltagare och besökare. Trots att vi hade noll kronor i vår budget lyckades vi sätta ihop ett mycket innehållsrikt program med deltagare av absolut världskvalitet. Varma tack till alla deltagares engagemang och givmildhet! Hela programmet för Bushcraftfestivalen 2016 ser du genom att klicka HÄR.
Några exempel på deltagarna var:

Almunge Smide
Babek Toloe
Bo Weslien
Bushcraft Sverige
Casström
Gränsfors Bruk
Grönyte-Konsult
Harry Sepp
Hultafors
Jonas Vildmark
Karesuandokniven
Lars Fält
Morakniv
Naturliv
Nicklas Lautakoski
Nordic Bushcraft 
Nytt, Nött och Sött
Paul Kirtley
Seveds Knivar
Spyderco Sverige
Svenska Överlevnadssällskapet
Överlevnadsbutiken

Vidare innehöll programmet bland annat; SM i friktionseld, vilsekunskap för barn, musikunderhållning och restaurangtält.

Om du har funderingar kring Bushcraftfestivalen så är du varmt välkommen att kontakta oss. Det enklaste sättet att nå festivalens ledningsgrupp är via Bushcraftfestivalens hemsida genom att klicka HÄR. Festivalen har även en Facebooksida som nås genom att klicka HÄR. Om du håller till på Instagram så kan du följa Bushcraftfestivalen genom att klicka HÄR. Om du vill bidraga till eventet på något vis, vare sig det gäller som föreläsare, workshoppare, utställare, sponsor eller funktionär så är det bara att skrika till.

Hjälp oss att göra detta till en årligen återkommande succé genom att följa, dela och tagga  #bushcraftfestivalen  samt  #gottrora  inför, under och efter att vi ses på sommarens festival.

Varmt välkommen till Gottröra nästa år, 25:e-27:e augusti, på Bushcraftfestivalen 2017.

In English