EKA Swede 9 - Vapentidningen nr.5 - 2015

Dags för ett nytt nummer av Vapentidningen, nummer 5 dyker i dagarna upp i butikerna. I det här numret skriver jag om EKAs senaste fällkniv Swede 9. En trevlig och robust vardagskniv med taktiska drag. Kniven är enhandsöppnad, har G-10-skollor och bygger på det gamla Swede 92-konceptet.
Några av tidningens artiklar jag varmt vill rekommendera är Henrik Kallings och Jesper Dahlskogs välarbetade test av fyra olika 1911:or. Dessa klassiska pistolmodeller kamrade för den härliga kalibern .45 ACP har alltid legat mig varmt om hjärtat. Ett omfattande test av 16 olika lågförstorande kikarsikten är sammanställt av gänget; Erland Gunnarsson, P-O Olsson, Erik Bjälkvall och Elso Olsson. Tobias Hassel har även kikat närmare på en klassisk gammal hagelbock; en Merkel 200E från 30-talet.

Hoppas du gillar tidningen och om du har några funderingar kring min knivartikel så är all feedback varmt välkommen!

I nästa nummer av Vapentidningen (nr.6-2015) kommer en artikel jag skrivit om Moraknivs MOLLE-anpassade produkter; Mora Tactical (baserad på Mora Bushcraft Black) och Mora Pathfinder. Jag har genomfört fälttester med knivarna monterade på Snigeldesigns modulära väst Taktisk-10.

In English