Spindelromans i höstrusket

Plats: Stockholm, Sverige
Tid: 1 dag under oktober månad

Just hemkomna från BB njuter familjen av den friska och färgsprakande hösten utanför våra fönster. Dagar som denna är som gjorda för reflektion av nuet samt drömma om stundande äventyr. Min lilla 2-åring Sonia kommer ivrigt springande och ropar.
- Pappa, kom och titta på spindlarna som kramas utanför fönstret!
Till min överraskning har Sonia lyckats med konststycket att upptäcka något så exotiskt som en pågående spindelbefruktning. Vi får från första parkett bevittna hanens uppvaktning av den större honan. Som du kanske redan vet så är ju sällan spindeldamer lättflörtade och ett allt för ivrigt misstag av den lilla hanen kan ögonblickligen leda till hans död.
I dag lyckas han föra över sin säd efter en stunds uppvaktande och till och med retirera med hälsan hyfsat i behåll.
Nu får vi hålla tummarna att honan väljer att nyttja denna höstgåva hon just fått av sin kavaljer innan hon ömsar skinn och säden går förlorad. Skall bli mycket intressant att följa detta drama utanför vårt vardagsrumsfönster.

Jag kramar om lilla Sonia och gratulerar henne till att få uppleva detta livets lilla mirakel på vår fönsterkarm. Sedan ler jag varmt mot min nyfödda lilla dotter Miriam som föddes för bara tre dagar sedan... Livet är både förunderligt och underbart fantastiskt!

In English