Älgjaktspremiären 2013Plats: Långhundra härad, Uppland, Sverige
Koordinater: Lat: 59.75041, Lon: 17.91107
Tid: 4 dagar under oktober månad

Nu har en vecka förlöpt sedan premiären på södra Sveriges älgjakt 2013. Jag har haft en riktigt fin vecka med ett otroligt vackert oktoberväder. Den fridfulla väntan som älgjakten erbjuder är ett skönt sätt att varva ned och släppa tanken fri. Även om jag ännu ej fått äran att fälla någon älg så är det mycket spännande att sitta och lyssna på skogens tystnad med en rykande kopp kaffe i handen. Att få tid att betrakta den flitiga hackspetten och de fartfyllda ekorrarna. I bland sprakar det till i jaktradion och jag kan följa vad som händer på markerna innan en studsare hörs avlossas i fjärran.
Älgjakten pågår fram till den 31 januari och jag ser redan fram mot nästa veckas jaktäventyr då jag får knatar ut i skogen med bössan på axeln och en nyfylld termos i ryggsäcken.

In English