Sjöfågeljakt på Gålö
Plats: Gålö, Haninge kommun, Sverige
Koordinater: Lat: 59.11089, Lon: 18.27711
Tid: 1 dag under augusti månad

Dagens sysslor är avklarade och en eftermiddags sjöfågeljakt väntar. Efter en ansmygning ut till mitt pass i oständan av den lilla sjön inser jag att jag väsnats alldeles för mycket. En liten grupp gräsänder i sjön uppfattar mig och tar hastigt till flykt. Innan jag hunnit installerat och förberett mig har jag nu tyvärr förlorat en fin skottchans.
Nå ja, jag hann iaf ta en bild, tänker jag för mig själv med ett förväntansfull leende på mina läppar, kvällen är ju trotts allt bara tagit sin början.

Det är en vacker och mulen augustikväll som skänker mig lugn där jag står tyst spanande efter flygfän. Strax efter kl. 18.00 kommer tre gräsänder för inflygning. De kommer in på en för hög höjd så jag håller inne mitt skott. änderna lämnar åter sjön innan jag får en ny chans.

Strax före kl. 21.00 får jag kvällens sista skottchans, denna gång på fyra mycket snabba och lågt flygande grågäss. Farten är dock för hög för att jag skall få ett säkert skottläge.
Ja, ja, jag behöver iaf inte rengöra bössan i kväll, tänker jag då jag förnöjt vandrar hemåt i det fridfulla mörkret underhållen av ett i fjärran skällande rådjur.