Vakjakt på vildsvin i Flen

Plats: Flen, Sverige
Koordinater: Lat: 59.06923, Lon: 16.59021
Tid: 1 dag under juli månad

Flens grönska visar sin fina sida på min väg mot en afton i viltvårdandets tecken. Flentrakterna känns exotiska för mig eftersom jag ej ännu haft den äran att utforska denna vackra del av vårt land.
Det är en god vän som bjudit in mig till en by strax utanför Flen för att hjälpa till med vildsvinsstammen vilken ökar med stadig takt i trakten. Det är en ljum försommarkväll och Flenskogens lugn är förföriskt.
Vid 21-tiden smyger jag ut till åteln, sätter mig bekvämt och njuter väntande i den sköna kvällen.
Trots att jag försöker vara så orörlig och tyst jag bara kan så konstaterar jag att mitt enda märkbara sällskap denna afton är de uppskattande myggen och det fridfulla fågellivet. Jag erkänner mig överlistad av de sluga vildsvinen och återvänder nöjt hemåt vid 24-tiden då ljuset ändå blivit för svagt för trygga skott.
Jag hoppas få möjlighet att utforska Flen med omnejd vid ytterligare tillfällen.