Drevjakt på hare på Gålö

Plats: Gålö, Stockholms län, Sverige
Tid: 1 dag under februari månad

Glada vårkänslor bubblar i bröstet då jag ser att det redan börjat ljusna då jag styr söder ut mot Edholmens jaktgård denna tidiga söndagsmorgon. Gålö är en naturskön halvö i Haninge kommun och Stockholms skärgård. Området nyttjas flitigt för friluftande, fiske och jakt. Dagens lovliga vilt är hare och räv. Dagens tre stövare är ivriga på att ta upp sökandet efter hare, ja det är nästan så att man misstänker att de har koll på jaktkalendern och vet att harjaktsäsongen strax är över för denna gång. Till hundarnas förtret får de dock inte igång ett enda drev under denna vackra dag.
Jag hinner njuta av solen på fyra olika pass och vi får se rådjur och havsörn ett par gånger under dagen. Och som mest spännande blir det då en älgko och hennes kalv dundrar förbi på nära håll under dagens andra pass.

Ingen hare med hem i dag men jag är tacksam för denna vackra avslutning på harjaktsäsongen.
Jag känner i ansiktet att vårsolens strålar tagit riktigt bra, samtidigt som jag leende smuttar på mitt väldoftande kaffe på min väg hemåt.