Kök Primus Gravity II EF


Vikt: 379 g (exklusive kokkärl och gasoltub) (263 g enligt tillverkaren)
Storlek: 140 x 120 x 40 mm
Pris: 725 kr (exklusive kokkärl och gasoltub)
Koktid 1 liter vatten: 5 min 40 sek (läs om test HÄR)
Plus: Litet och enkelt.
Minus: Något ostadigt vindskydd.

Primus Gravity II EF är ett mycket smidigt litet gasolkök som ej tar stor plats i din ryggsäck. Medföljer gör ett enkelt folieliknande vindskydd som är ihopvikbart. Tyvärr ingår ej något kokkärl i Gravity II EF, det få man själv komplettera med. Jag nyttjade Primus LiTech Cooking Set och Primus LiTech Frying Pan vilket visade sig vara en trevlig kombination. En liten detalj som jag dock hade önskat med denna kombination var att Gravity II EF skulle ha rymts inuti det tillvalda kokkärlssetet förr en ännu nättare packning.
Det var verkligen smidigt att tända brännaren med det inbyggda tändsystemet och lågan reglerades kontrollerat med justerventilen som gängas fast på gasoltuben. Jag nyttjade mellanstorleken (230 g) av Primus PowerGas-tub med inbyggd ventil. Gasoltub ingår ej i Gravity II EF.
Kökets goda kvalitet ger en känsla av att det kommer bli långlivat och följa med på många turer. En detalj som dock kan vara värd att hålla ett öga på är den ledning vilken löper mellan tändmekanismens tändknapp och tändstift. Risk för slitage på denna kan finnas då kökets design gör att ledaren böjs varje gång  kökets fällbara ben viks in och ut.

Detta är ett väl fungerande och trevligt gasolkök av god kvalitet som passar perfekt för dig som vill kunna packa lätt på din vandring.

Fler tester av Primus kök finner du i artikeln Testdagar med Primus och Light My Fire.