Kök Primus EtaPower EF
Vikt: 1232 g (exklusive gasoltub) (830 g enligt tillverkaren)
Storlek: 210 x 210 x 135 mm
Pris: 1249 kr (exklusive gasoltub)
Koktid 1 liter vatten: 3 min (läs om test HÄR)
Plus: Lätt för sin storlek. Effektivt.
Minus: Aningen stort för de minsta ryggsäckarna.

Primus EtaPower EF är ett av Primus större friluftsgasolkök, men dess smarta design gör ändå att köket ganska enkelt slinker ned i ryggsäcken. EtaPower EF är ett högkvalitativt kök som med sin 2,1 liter stora kastrull och lilla stekpanna tryggt kan tillaga det mesta. Genom sin storlek är det ett kök du med fördel kan dela med dina vandringskamrater. Jag har nyttjat en 230 g Primus PowerGas-tub vilken räcker mycket länge då EtaPower EF är ett energisnålt kök. Kastrullens värmeväxlarfunktion kortar koktiden och sänker bränsleförbrukningen. Tyvärr rymms ej 230 g gasoltuben inne i köket i nedpackat läge, men det är mycket möjligt att 100 g tuben gör det. Gasoltub ingår ej i EtaPower EF, den behöver du köpa till.
Jag uppskattar den stadiga konstruktionen och den rejäla transportväskan med innerficka för t.ex. kryddpåsar. Den integrerade tändmekanismen sitter välåtkomligt placerad och handtagstången ger ett stadigt grepp om kärlen. Det röda plastskyddet för kastrullen fungerar bra som serveringsbehållare. Det enda jag kan sakna är ett plastlock med silfunktion.

Vill du ha ett effektivt och smidigt gasolkök till familjens fjällvandring eller till helgens båttur bör du titta på Primus EtaPower EF.

Fler test av Primus kök hittar du i artikeln Testdagar med Primus och Light My Fire.