Viksåg Silky Super Accel 21


Ca. pris: 400 kr
Plus: Bra kapförmåga. Hög kvalitet
Minus: Aningen för stor för jackfickan

En viksåg är ett smidigt komplement till din kniv då du vistas en längre tid i skogsmiljö. I artikeln Test av viksågar utvärderade jag för en tid sedan ett antal sågar, nu har jag testat ytterligare en såg; Silky Super Accel 21.
Silky är ett japanskt företag vilket tillverkar diverse trägård- och snickeriredskap. Grönyte-Konsult AB är skandinavisk generalagent av Silkys produkter.

Super Accel 21 stod sig mycket bra i jämförelse med de fyra sågar jag tidigare utvärderat. Sågens tänder är aningen längre än de andra sågarnas och ger ett mycket bra bett. Jag gillar även sågens tighta mekanism samt det effektiva gummigreppet, oavsett väta och smuts.

Vikt: 200 g
Bladtjocklek: 1 mm
Bladlängd: 210 mm
Mått hopfälld: 238 mm / 60 mm / 23 mm
Mått utfälld: 438 mm / 77 mm / 23 mm

Min favorit i det tidigare testet blev Fiskars lilla beskärningssåg; effektiv trots att den är så pass liten att den rymms bra i jackfickan. Om jag bortser från att Super Accel är storleksmässigt större och aningen dyrare så måste jag säga att Super Accel är min nya favorit. Den får hänga med i min ryggsäck framöver.

Jag vill även tipsa om en annan intressant Silkyprodukt; den japanska yxan/macheten Nata.

In English