Khao Yai

.
.
.
Plats: Khao Yai National Park, Thailand
Tid: 2 dagar under april månad
.
Efter att ha packat om ryggsäcken hemma i Bangkok var det åter dags för en naturskön tripp. Taxi till Bangkoks södra bussterminal, fyra timmar buss till Pak Chong och en timmes lastbilsflak senare blir vi avsläppta utanför Khao Yai National Parks norra entré. Detta är Thailands äldsta nationalpark grundad år 1962 med en yta av 216 555 kvadratkilometer.
Med 14 km till besökscentrat börjar vi vandra söderut med förhoppning om att lyckas lifta med någon för att hinna fram innan mörkret. Efter en stund får vi skjuts av en generös parkskötare. Med förväntansfulla leenden njuter vi av utsikten runtskumpande på flaket medan pickupen slingrar sig upp mot 1300 meters höjd.
Khao Yai bjuder på många vandringsleder kantade av vackra vattenfall, mäktig vegetation och mångfasetterat djurliv. Vi övernattar i en enkel hydda utan fönster för att få uppleva djungelns fantastiska nattliga ljud. Dagen efter vandrar vi genom parken och får uppleva det spännande djurlivet i området. Djungeln är verkligen underbar, denna myllrande livets vagga skänker lycka och värme i hjärtat. Överväldigande besök i dessa miljöer får mig att inse hur viktigt det är att vi bevarar våra djungelområden för att lyckas behålla vår planet levande.

In English