K2 - På liv och död

Foto: adlibris.com
.
Författare: Fredrik Sträng och Per Johnsson
Förlag: Bokförlaget Forum, 2009
ISBN: 9137135031
.
Jag har nu läst en av mina fina julklappar; Fredrik Strängs gripande bok om en klättring på berget K2.
Sommaren 2008 ämnade ett antal expeditioner bestiga det ökända berget. Boken beskriver vad klättraren Fredrik Sträng och hans vänner upplevde, hela vägen från dröm och planering till svåra val och förödelse. Tragiskt nog slutade äventyret i en av klätterhistoriens största katastrofer.
Boken är både informativ och spännande med sitt målande språk och gripande innehåll. Berättelsen får mig att undra vad som driver en människa till att utmana livet på detta vis. När sista sidan är läst tycker jag mig, trots katastrofen, dock finna svaret på min fråga.
Jag rekommenderar Er att läsa denna bok, samtidigt som jag respektfullt sänder mina tankar till samtliga berörda i denna händelse.