Forsränning i Trysilälven


.
.
Foto: villmarkskompaniet.no
.
Plats: Trysilälven, Norge
Tid: 1 dag under augusti månad
.
Tillsammans med tre vänner tog jag bilen mot Norge för att paddla lite fors. Vi hade bokat ett forsränningspass med Villmarkskompaniet i Trysil. På vägen stannade vi till i Mora för att proviantera för de fyra dagar vi skulle spendera i Norge. Väl framme i Trysil satte vi upp våra tält på Kara Camping vid Trysilälven med det mäktiga Trysilfjället som sceneri.
Morgonen därpå kl. 09.00 var det samling på andra sidan älven på Villmarkskompaniets trevliga anläggning. Två båtar med åtta personer i varje, varav en guide i varje båt skulle fyllas av oss fyra svenskar och ett antal tyska turister. Efter ett varmt välkomnande och information påbörjades utprovning av våtdräkt, flytväst och hjälm. Efter uppsittning i minibussar bar det av norrut. Efter en timmes bilfärd blev det klädombyte vid Trysilälven följt av en säkerhetsgenomgång.
Forsränningen löpte längs en 12 km lång sträcka av Trysilälven vilken erbjöd nio fall av stegrande svårighet (nivå 2-3,5). Vi spenderade tre timmar på och i den vackra Trysilälven som i Sverige övergår till Klarälven. Efter att vi lyft upp båtarna ur älven bjöds på värmande mat och kaffe innan vi bilade tillbaka till Trysil.
Denna trevliga forstur kostade mig 1057 SEK och det gick bra att betala med kort hos Villmarkskompaniet.
Nöjda och belåtna följde en skön kväll i Trysils friska luft planerandes morgondagens stundande fjällvandring.